PayPal – Apa tu Paypal

Ramai yg masih belum pasti apa kah paypal dan buat apa nak ada account paypal?

Bagi peniaga online atau sme, paypal dapat smoothkan transaction yg mungkin sangkut sebab ada credit card charges yg overdue.

So in other words kalau beli barang di lazada , qoo10 atau Amazon, bayar online mengunakan paypal kadangkala lebih sesuai. Another thing , ia help to limit out spending else mcm mcm yang hendak kita beli. Satu kedai pun nak beli.

So try to set up a paypal account- kalau you ada online business, create a paypal button to receive payment. Lebih senang for buyer to execute transaction.

Bila duit dah cukup kat dalam account- withdraw back to your DBS account.

Cuba paypal. Click sini.

Video di bawah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s