Semua Online Shopping App

Apa shopping app kegemaran anda?

Kita ada Qoo10, Amazon, Lazada,Gearbest,Wish, Ali Express, Carousell, DH Gate , Ebay dan banyak lagi.

Yang mana satu bagus? Berkualiti, Shipment murah, Service Support dan harga berpatutan.

Saya sudah cuba semua app di atas dan inilah pendapat saya.

1) Murah-Boleh Dipercayai – Lazada

2) Kualiti-Service Support -Amazon

3) Harga Berpatutan,Reward System- Wish.

Yang lain, saya rasa tak perlulah install app dia pun. Shipment mahal dan kadang kala barang tak sampai.

Bila dah order barang yang banyak,cepat cepat lah list di malaybazaar facebook.

Inilah di antara online shopping app yang saya recommend. Selamat mencuba.

Advertisements

Barang Pasar Secara Borong – Wholesale

Membeli barang secara borong adalah satu cara jalan yg boleh menjimatkan kita semua. Jikalau peniaga kita bermuafakat, saya rasa harga kos barang keperluan boleh direndahkan dengan lebih banyak. Salah satu faktor untuk kurangkan kos adalah dengan mendekati perniagaan secara gabungan – Cooperative Business Mindset

Salah satu idea yang saya ingin cadangkan adalah untuk mengalakkan peniaga kedai makan komuniti kita supaya bersatu -bak pepatah, Bersatu Teguh, Bercerai Roboh.

Kedai Makan Pak Abu,Kedai Makan Pak Mydin dan Kedai Makan Mak Minah hendaklah bersatu dan mengambil pesanan secara borong. Dengan cara ini, dapat menjimatkan masa, kos dan transportasi. Elakkan rasa iri hati dan dekatlah dgn tawakal tentang meraih kejayaan bisnis makan masing masing.

Di sini adalah list pemborong wholesale di negeri negeri sebagai rujukan.

Singapura

NTUC Warehouse Club
Alamat: 1 Joo Koon Circle, 03-21, Singapore 629117

Victoria Wholesale Centre
101 Kallang Ave, Singapore 339504

Pasir Panjang Wholesale Centre
1 Wholesale Centre, Singapore 110001

Allswell Market
670 Geylang Rd, Singapore 389597

Jurong Fishery Port
35 Fishery Port Rd, Singapore 619742‎

Toa Payoh Vegetable Wholesale Night Market
Bersebelahan carpark di  Ubi Avenue 3, dekat The Frontier dan industrial blocks (3005-3014)

Fassler Gourmet Seafood Wholesaler
Fassler Gourmet, 46 Woodlands Terrace, tel: 6257-5257

Credits : TSingapore ,Published on 16 Feb 2018

Malaysia

Pasar Borong Pandan
Jalan Pandan Ria Utama, Pusat Perdagangan Pandan, 81100 Johor Bahru, Johor,Malaysia

Pasaraya Borong Sakan
Jalan Suria 7, Bandar Baru Seri Alam, 81750 Masai, Johor, Malaysia

Kedai Borong CGK
no.11, 1, Jalan Masai Lama, Kawasan Perindustrian Kota Puteri, 81750 Masai, Johor, Malaysia

Pasar Borong Kota Tinggi
16, Jalan Kemakmuran 1, Kampung Batu Dua Puluh Lima, 81900 Kota Tinggi, Johor, Malaysia

Perniagaan Yong Soon Huat (MCG)
28, Jalan Dato Muthuthambi, Taman Tampoi, 81200 Johor Bahru, Johor, Malaysia

MTS IMPORT & EXPORT SDN BHD
6, Jalan Selatan 3,, Taman Perusahaan Ringan Pulai, 81200 Johor Bahru, Johor, Malaysia

Credits : TV Selatan  ,Published on 18 Sep 2014

Meniaga Bitcoin

Saya ingin menjemput anda untuk cuba berniaga bitcoin.

Sila klik link COINBASE

Buat masa sekarang trend membeli bitcoin amat popular di kalangan enthusiast.

Tapi sebelum beli, sila baca di ruang forum forum tentang:

1) Penyalahgunaan Bitcoin

2) Hukum Haram Bitcoin

3) Risiko Membeli Bitcoin.

Kalau sudah faham, baru boleh cuba. Bila klik di link bawah ini dan menyertai coinbase, anda akan mendapat bitcoin worth $10.

Cara nak beli Bitcoin ni amat mudah, gunakan app Coinbase untuk belajar.

Buatlah Bitcoin sebagai saham jangka masa pendek kerana harga dier cepat naik dan cepat turun. Harga Bitcoin dulu sudah mencecah $20,000 tapi hari ni hanya $8000.

Mengikut analisis, ia mungkin akan naik lagi bila dekat dgn bulan October dan November 2018 nanti.

Harga pada Sept 14.

Tips dari saya- Beli yang number dua. Jangan beli number satu sebab number satu dah considered saturated.

Sumbangan

Jikalau anda suka dengan ruangan ini dan ingin menderma. Boleh lah scan address dibawah.

Auction House

Lelong

Kalau mereka yang faham mengunakan Ebay, tentu tahu apa maksud perkataan Auction.

Auction adalah membeli barang dengan melalui process bidding.

Process bidding menyandang harga barang pada had yg dimampu oleh individu.

Andai kata , saya menjual seekor lembu dgn harga permulaan- $50.

Para konsumer yang dapat bid harga yg tertinggi pada lembu tersebut akan mendapat membeli lembu saya seperti berikut.

Bidding Price :$50

Pak Lala Bid : $55

Azman Bali Bid : $60

Wak Kassim Bid : $61

Ahmad Albab Bid : $52

Ramlee Burg Bid : $59

Di akhir process bidding-pembeli yg berjaya membeli lembu saya ada lah Wak Kassim dgn harga $61.

Di sini ada berapa link rumah bidding yang boleh anda cuba.

Ia seperti gadai tapi bukan gadai. Lelong barang semahal mahalnya.

  1. Collier Service – Auction rumah
  2. Go Dove – Auction barang perniagaan
  3. KnightFrank – Auction rumah
  4. Sgcarmart – Auction kereta (BMWnampak mengancam)
  5. Supremecourt – Auction boat dan kapal.

If you know what is Ebay, you should be familiar with how auction works.

Auction is the purchase of goods through a bidding process to the highest bidder.

As follows are links to some auction houses that I would like to share.

  1. Collier Service
  2. Go Dove
  3. KnightFrank
  4. Sgcarmart
  5. Supremecourt